sven
HOME

Karriär

RAMBERG SÖKER BITRÄDANDE JURISTER TILL BOLAGS- OCH AKTIEMARKNADSGRUPPEN

 

Ramberg Advokater är en affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm. Vi har spetskompetens inom ett stort antal rättsområden och erfarenhet från en mängd olika branscher. Vår utgångspunkt är alltid klienternas intressen och verksamheter och vår rådgivning ska i varje ärende bidra till klientens affär. Juridik för bättre affärer, helt enkelt.

 

Om tjänsten

 

Du kommer att arbeta som biträdande jurist i vår bolags- och aktiemarknadsgrupp tillsammans med kunniga och engagerade medarbetare. Du får möjlighet att arbeta med spännande och utvecklande aktiemarknadstransaktioner och andra bolagsrättsliga ärenden. Vi är rådgivare åt svenska och utländska börsbolag och andra företag, försäkringsbolag samt riskkapitalbolag i alla typer av transaktioner och ärenden på bolags- och aktiemarknadsrättens område.

 

Vi söker

 

Vi upplever stor efterfrågan på våra tjänster och söker därför ytterligare medarbetare till bolags- och aktiemarknadsgruppen:

 

  • Vi söker dig som nyligen har tagit en juristexamen och har mycket goda betyg.
  • Vi söker också dig med några års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå eller bolag.

 

Som person är du driven, har höga ambitioner, är ansvarstagande och noggrann. Vidare är du en social och öppen person som trivs att arbeta både självständigt och i team. Du är också proaktiv och nyfiken på våra klienters verksamheter samt lösningsorienterad.

 

Vi erbjuder

 

Som biträdande jurist hos Ramberg får du möjlighet att verka i en kreativ och intellektuellt utmanande miljö med familjär stämning och god sammanhållning. Du kommer tidigt att få träffa våra klienter och vara delaktig i deras affärer. Precis som med våra klienter ser vi långsiktigt på relationen med våra medarbetare. Det är viktigt för oss att alla utvecklas och känner delaktighet i byråns verksamhet. Tillsammans bygger vi en företagskultur med fokus på engagemang, affärsmässighet och laganda samtidigt som vi värnar om balans i livet. På kontoret, som ligger centralt i Mood-gallerian, är vi cirka 50 medarbetare som alla är viktiga för verksamhetens framgång.

 

Ansökan

 

Rekryteringsprocessen sker löpande med sista ansökningsdag 17 januari 2018. För mer information eller frågor är du välkommen att kontakta Annika Andersson, HR, telefon 08-546 546 91. Ansök genom att skicka in ditt cv, personliga brev, betyg samt i övrigt relevanta intyg till hrstockholm@ramberglaw.se

 

Välkommen med din ansökan!

RAMBERG ADVOKATER FÖRSTÄRKER MED FLERA NYA MEDARBETARE

 

Sedan samgåendet med von lode advokat vid förra årsskiftet har Ramberg upplevt en kraftigt ökad efterfrågan av byråns tjänster. Ramberg har nästan 50 medarbetare i Stockholm förutom kontor i såväl Malmö som Helsingborg.

 

Advokat Tomas Carlmark anslöt till Stockholmskontoret vid början av året för att främst förstärka byråns tvistlösningsavdelning. Tomas har mångårig erfarenhet av att företräda såväl börsnoterade som onoterade bolag i svenska och internationella skiljeförfaranden samt inför svensk domstol. Tomas har åtta års erfarenhet från annan advokatbyrå där han var delägare och nästan lika lång erfarenhet från Försvarsmakten samt den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten.

 

Advokat Natalie Svensson har inträtt som delägare vid Helsingborgskontoret efter tidigare arbete på andra advokatbyråer. Hon är sedan mer än tio år specialiserad på offentlig rätt och offentlig upphandling och har stor insikt i beslutsfattande och andra rutiner i den offentliga förvaltningen. Natalie har även stor erfarenhet av entreprenad och fastighetsrätt, samt som processförare.

 

Advokat Emelie Oliwsson anslöt till Ramberg i Stockholm den 16 januari från annan advokatbyrå. Hon förstärker byrån genom sin kompetens inom avtalsrätt, fastighetsrätt och förvärv.

 

De nyblivna juristerna Tina Varis och Charlotta Håwi börjar på Stockholmskontoret den 1 februari. Båda har redan visat sitt engagemang och stor kunskap inom juridiken genom bland annat uppsatspraktik. Bolagsjuristen Amanda Starfelt återgår till att vara advokat och börjar också i Stockholm den 6 februari. Hon är expert på bland annat energirätt.

 

Under hösten 2016 har Ramberg även expanderat i Stockholm genom att rekrytera den seniora juristen Anders Ekborg, med nästan 20 års erfarenhet från näringslivet som bolagsjurist, vd och ägare av en internationell juristbyrå. Ramberg har även välkomnat andra medarbetare under hösten 2016. Josefine Appelgren med erfarenhet som tingsnotarie i Södertälje förstärker byråns kompetens inom tvistlösning och kommersiell avtalsrätt. Camilla Leksell blir ytterligare en resurs för IP-teamet som paralegal.

 

Vidare anslöt Dennis Ivarsson i Helsingborg under hösten 2016 från tingsrätten i samma stad. Han är främst verksam inom den allmänna affärsjuridiken med inriktning mot avtals- och bolagsrätt.

 

Det är roligt att sammanslagningen mellan von lode advokat och Ramberg blivit så framgångsrik. Klienterna har fått ett bredare utbud av tjänster och Ramberg kan åta sig större och komplexare uppdrag, säger Torbjörn Claeson som tillträdde som managing partner vid årsskiftet. Den nyblivne styrelseordföranden Lars Widhagen instämmer och understryker att Ramberg inte stannar här utan siktar på vidare expansion.

STUDENT

 

Omsätt studierna i praktiskt juridiskt arbete

 

Uppsatspraktiktjänst

 

Ramberg Advokater i Stockholm erbjuder regelmässigt uppsatspraktiktjänster till studenter som läser åttonde terminen i utbildningen. Praktiken ger inblick i vår affärsjuridiska verksamhet och en möjlighet att omsätta studierna i praktiskt juridiskt arbete. Praktikperioden omfattar en halv termin (cirka 10 veckor) och syftar till att ge allmän träning i rättslig analys och ärendehantering. Exakt praktikperiod avtalas mellan studenten och ansvarig på Ramberg Advokater. Praktiken är oavlönad och finansieras med studiemedel. Håll utkik på nyhetsdelen av vår hemsida samt LinkedIn för annons och närmare information. Vi erbjuder vanligtvis uppsatspraktiktjänst både under vår- och hösttermin. Ansökan, som ska bestå av ett personligt brev, meritförteckning samt studieintyg på dittills avklarade kurser, mejlas i förekommande fall till hrstockholm@ramberglaw.se

BITRÄDANDE JURIST

 

Få bredd och djup på samma gång

 

Vi är en fullservicebyrå med spetskompetens inom flera rättsområden och branscher.

 

Vi har ett uttalat fokus på ge våra anställda möjligheter till fördjupning inom de olika rättsområden och branscher som efterfrågas av våra klienter. Våra nyanställda biträdande jurister ges därför mycket goda förutsättningar till såväl bred som djup kompetensutveckling under inledningen av karriären.

 

Vi tar löpande emot intresseanmälningar från såväl nyexaminerade juris kandidater som jurister med tingsmeritering eller arbetslivserfarenhet från annan affärsjuridisk advokatbyrå. Vi är också intresserade av dig som har erfarenhet från företag, myndighet eller domstol.

 

Din ansökan ska bestå av personligt brev, meritförteckning samt studieintyg och skickas till HR-ansvarig på respektive kontor