sven
HOME

Karriär

RAMBERG SÖKER JURISTER MED NÅGRA ÅRS ERFARENHET

 

Ramberg Advokater är en väletablerad affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm. Vi har spetskompetens inom ett stort antal rättsområden och erfarenhet från en mängd olika branscher. Vår utgångspunkt är alltid klienternas intressen och vår rådgivning ska i varje ärende bidra till klienternas olika verksamheter. Juridik för bättre affärer, helt enkelt.

 

Om tjänsten

 

Du kommer att arbeta som senior biträdande jurist tillsammans med kunniga och engagerade medarbetare. Du får möjlighet att arbeta med spännande och utvecklande ärenden och klienter inom ett stort antal branscher. Rambergs klienter utgörs i huvudsak av svenska och internationella publika och privata bolag, branschorganisationer, svenska försäkringsbolag, riskkapitalfonder, landsting, kommuner, myndigheter och offentliga organisationer liksom offentliga bolag. Alla på byrån ska få utvecklas, för juristerna bland annat genom ökat ansvar i ärenden, möjligheter till egen ackvisition och ansvar för nya och gamla klienter.

 

Vi söker

 

Vi upplever stor efterfrågan på våra tjänster och söker därför ytterligare 1-2 jurister som har några års erfarenhet från advokatbyrå eller annan relevant kvalificerad arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du brinner lite mer för något av följande rättsområden:

  • Kommersiell avtalsrätt, M&A, Regulatory, IT-rätt och/eller Offentlig upphandling

 

Vi värdesätter om du som person har rätt inställning till yrket och med höga ambitioner. Det är en fördel om du också är proaktiv, pragmatisk och lösningsorienterad till din natur. Vidare underlättar det om du är en social och öppen person som trivs att arbeta både självständigt och i team.

 

Vi erbjuder

 

Som medarbetare hos oss får du möjlighet att verka i en kreativ och intellektuellt utmanande miljö med närmast familjär stämning och god sammanhållning. Precis som med våra klienter ser vi långsiktigt på relationen med våra medarbetare. Det är viktigt för oss att alla utvecklas och känner delaktighet i byråns verksamhet. Tillsammans bygger vi en företagskultur med fokus på engagemang, affärsmässighet och laganda samtidigt som vi värnar om balans i livet. På kontoret, som ligger centralt i Mood-gallerian, är vi cirka 50 medarbetare som alla är viktiga för verksamhetens framgång.

 

Ansökan

 

Rekryteringsprocessen sker löpande. För mer information eller frågor är du välkommen att kontakta Johan Stern, MP, telefon 08-546 546 05. Ansök genom att skicka in ditt CV, personliga brev, betyg samt övriga relevanta intyg till hrstockholm@ramberglaw.se.

 

Välkommen med din ansökan!

RAMBERG ADVOKATER STÄRKER SITT STOCKHOLMSKONTOR

 

Efterfrågan på Rambergs tjänster fortsätter att öka. Stockholmskontoret har därför förstärkts med två nya delägare och ytterligare medarbetare. Byrån har även fått ny Managing Partner.

 

Lars Widhagen, styrelseordförande Ramberg, säger att 2017 var ett stimulerande år med mycket arbete och att det är glädjande att så många nya klienter söker sig till byrån. Minst lika glädjande är att många klienter anlitar byrån år efter år och i allt högre grad. De väljer ofta att ta stöd av Ramberg som en naturlig del i sina affärsverksamheter, helt i linje med byråns devis ”Juridik för bättre affärer”.

 

Ny Managing Partner

 

Johan Stern är från och med den 1 januari 2018 ny Managing Partner för Ramberg. Johan har arbetat på Ramberg sedan 2010 (delägare sedan 2014) och är ansvarig för affärsområdet offentlig upphandling.

 

Jag ser det som en spännande utmaning och möjlighet att förvalta och under kommande år vidareutveckla vår fina advokatverksamhet. Mottot att stödja när det behövs, bistå när det krävs och vägleda när det förväntas av oss ska genomsyra hela vår verksamhet såväl internt som externt!  

 

Nya delägare

 

Ramberg välkomnar två nya delägare från och med den 1 januari 2018. Båda har en lång bakgrund på Ramberg och är skickliga specialister inom sina respektive områden.

  • Malin Tiberg har arbetat på Ramberg sedan 2006 och är verksam inom aktiemarknadsrätt och M&A. Malin har erfarenhet från rådgivning till klienter i samband med kapitalanskaffningar, offentliga uppköpserbjudanden, introduktioner, bolagsstämmor, bolagsstyrning och informations- och regulatoriska frågor på aktiemarknaden.
  • Felix Ljunggren har arbetat på Ramberg sedan 2007 och är ansvarig för affärsområdet fastighetsrätt. Felix arbetar huvudsakligen med fastighetstransaktioner, fastighetsrätt, kommersiell hyresrätt, bostadsrättsfrågor, M&A och kommersiell avtalsrätt.

 

”Vi är glada och stolta över att ha fått förtroende att bli delägare i Ramberg. Tillsammans med våra kollegor och klienter ser vi framemot att fortsatt utveckla Rambergs verksamhet för att nå ytterligare framgång, säger de nya delägarna.”

 

Nya medarbetare

 

Ramberg välkomnar även advokat Anna Marthins, Eva Danielson och Magnus Sundin som alla förstärker inom främst tvistlösning. Anna kommer närmast från en annan affärsjuridisk byrå och förstärker byråns tvistlösningsgrupp. Hon har bland annat erfarenhet av stora rättsprocesser. Även Magnus och Eva förstärker nämnda grupp. Magnus kommer närmast från Stockholms tingsrätt. Dessförinnan arbetade han på annan advokatbyrå. Eva kommer närmast från Förvaltningsrätten i Stockholm. Dessförinnan arbetade hon på annan advokatbyrå. Ramberg har även i september 2017 välkomnat Linnea Lindvall, som efter en period som uppsatspraktikant hos Ramberg och därefter examen från Uppsala universitet anslutit till byrån som biträdande jurist för att arbeta med bland annat arbetsrätt och M&A.

 

Även administrationen har fått tillskott genom Linnéa Rimeika, Paulina Maqdosi och Johanna Östman Edlund.

STUDENT

 

Omsätt studierna i praktiskt juridiskt arbete

 

Uppsatspraktiktjänst

 

Ramberg Advokater i Stockholm erbjuder regelmässigt uppsatspraktiktjänster till studenter som läser åttonde terminen i utbildningen. Praktiken ger inblick i vår affärsjuridiska verksamhet och en möjlighet att omsätta studierna i praktiskt juridiskt arbete. Praktikperioden omfattar en halv termin (cirka 10 veckor) och syftar till att ge allmän träning i rättslig analys och ärendehantering. Exakt praktikperiod avtalas mellan studenten och ansvarig på Ramberg Advokater. Praktiken är oavlönad och finansieras med studiemedel. Håll utkik på nyhetsdelen av vår hemsida samt LinkedIn för annons och närmare information. Vi erbjuder vanligtvis uppsatspraktiktjänst både under vår- och hösttermin. Ansökan, som ska bestå av ett personligt brev, meritförteckning samt studieintyg på dittills avklarade kurser, mejlas i förekommande fall till hrstockholm@ramberglaw.se

BITRÄDANDE JURIST

 

Få bredd och djup på samma gång

 

Vi är en fullservicebyrå med spetskompetens inom flera rättsområden och branscher.

 

Vi har ett uttalat fokus på ge våra anställda möjligheter till fördjupning inom de olika rättsområden och branscher som efterfrågas av våra klienter. Våra nyanställda biträdande jurister ges därför mycket goda förutsättningar till såväl bred som djup kompetensutveckling under inledningen av karriären.

 

Vi tar löpande emot intresseanmälningar från såväl nyexaminerade juris kandidater som jurister med tingsmeritering eller arbetslivserfarenhet från annan affärsjuridisk advokatbyrå. Vi är också intresserade av dig som har erfarenhet från företag, myndighet eller domstol.

 

Din ansökan ska bestå av personligt brev, meritförteckning samt studieintyg och skickas till HR-ansvarig på respektive kontor